Wykonanie
Nie było mnie 2 dni a to wszystko przez Dzień Kobiet :P Musiałam trochę odpocząć po babskim wieczorze,który uważam za bardzoooo udany ;) Ale wieczorem naszła mnie ochota na strudel z
jabłkami. Robi się go błyskawicznie, jeśli posiadacie gotowe
ciasto francuskie :)Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego,3 duże
jabłka,
rodzynki szlachetne,
sok z cytryny,łyżeczka
cukru waniliowego,
cynamon,

Wykonanie:Blaszke smarujemy odrobiną
masła i kładziemy papier do pieczenia.
Ciasto francuskie lepiej od razu położyć na blaszce, bo później może być problem z przeniesieniem.
Jabłka kroimy w dużą kostkę,mieszamy z wcześniej namoczonymi
rodzynkami,polewamy
sokiem z połowy
cytryny,dodajemy
cukier waniliowy i
cynamon, wszystko razem mieszamy. Tak przygotowane
jabłka nakładamy na środek ciasta,boki ciasta kroimy na paseczki i zawijamy strudel na przemian.Gotowy smarujemy odrobiną
mleka i pieczemy w 190C, aż ciasto się zrumieni.

Smacznego!