ßßß
Składniki dla 4 osób:200 g wędzonego łososia w plastrach1 duże dojrzałe avocado1 łyżki Sunquicka Marakuja3 łyżki posiekanych listków kolendry2 łyżki miodu2 łyżki białego wytrawnego winaGlassa Gastronomica PontiSposób przygotowania:Awokado obrać i pokroić w kostkę. Całość wymieszać z Sunquickiem, kolendrą miodem i winem. Na dnie szklanych pucharków ułożyć kawałki łososia, na nich porcję awokado, następnie znów kawałki łososia. Udekorować polewą przyrządzoną na bazie octu balsamicznego oraz gałązkami szczypiorku.Połączenie słodkiego, egzotycznego smaku syropu Sunquick Marakuja, owoców awokado i miodu z intensywnym aromatem łososia oraz kwaskowatością octu balsamicznego dostarcza niezwykłych wrażeń smakowych, które na długo pozostają w pamięci. Całość, uszlachetniona białym winem staje się czymś więcej niż tylko intrygującą przekąską, pobudzając kubki smakowe i sprawiając, że chce się rozkoszować tym smakiem bez końca. Dodatkowo, niewielki koszt przygotowania tego smakołyku pozwala wracać do jego aromatu tak często, kiedy tylko mamy na to ochotę.indexfood