ßßß
składniki:1,2 kg królika (poporcjowanego)200 ml octu balsamicznego z Modeny Ponti20 g masła2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitaliaząbek czosnkugarść posiekanej natki pietruszki0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowegosól i pieprz do smakuPrzygotowanie: Umyj mięso i włóż do garnka, polej octem balsamicznym, wymieszaj i duś mięso na mały ogniu aż ocet wyparuje. Następnie dodaj masło i oliwę. Smaż delikatnie, dodaj połowę natki pietruszki, posiekany czosnek i połowę bulionu. Dopraw pieprzem i solą. Duś mięso na wolnym ogniu przez ok 45 min pod przykryciem. Przewracaj kawałki od czasu do czasu i dodawaj bulionu jeśli potrzeba. Na końcu dodaj pozostałą natkę pietruszki, a jeśli masz ochotę poeksperymentować, spróbuj rozmarynu. Smacznego!indexfood