Wykonanie
Lato dla większości z nas już się skończyło z pierwszym dniem września. Aż chciałaby się powiedzieć: „Lato, lato zostań dłużej!”. Mimo to, nie wolno dawać się jesiennej chandrze! Należy zachować jak najdłużej letnie wspomnienia i humor. Jak to zrobić? Ot, chociażby poprzez serwowanie egzotycznych dań i
napojów. Do moich ulubionych należy smoothie z
mango i
melona. Smak tych
owoców w niezwykły sposób przenosi mnie w myślach na rajską wyspę. Zapraszam do testowania przepisu i smakowania jego efektu.

Składniki:1 dojrzałe
mango1/2
melona miodowego (żółty)niewielki kawałek
arbuza (bez pestek)1/2
jabłka1 plasterek
cytrynyopcjonalnie szczypta
cynamonuKto lubi słodkości może dodać 1 łyżeczkę
cukru trzcinowego albo dosłodzić
stewią.Przygotowanie:
Owoce obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek z ich wnętrza, kroimy w cząstki i wrzucamy do blendera. Dodajemy
cynamon i blendujemy na
owoce dopóki nie uzyskamy płynnej konsystencji. Jeżeli
napój będzie wydawał się Wam zbyt gęsty możecie dodać więcej
arbuza lub po prostu wlać odrobinę
wody.Smacznego!





Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!
Basia ;)