ßßß
Składniki:2 opakowania herbatników czekoladowych (1 op. 250 g)1 masło (200 g, rozpuszczone)400 ml śmietany kremówki 30%1 ½ łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowegoświeże truskawkimrożone jagodyPrzygotowanie:Herbatniki kruszymy i wrzucamy do blendera. Miksujemy na proszek o konsystencji mokrego piasku. Na patelni rozpuszczamy masło. Gdy masło nieco przestygnie, dodajemy je do proszku herbatnikowego. Mieszamy, aż powstanie lepka masa, którą następnie wylepiamy dno formy do tarty.Formę wkładamy do lodówki na min. 2h, aby spód tarty się ściął. Gdy widzimy, że spód jest już twardy, przystępujemy do przygotowania bitej śmietany. Do miski wlewamy kremówkę, wsypujemy cukier puder oraz cukier waniliowy i cierpliwie ubijamy całość.Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią spód tarty. Na wierzchu układamy pocięte truskawki i odmrożone jagody. Gotowe!Smacznego!









Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)