Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sok truskawkowy 1.5 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
kasza manna 7 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
truskawka 4 sztukWykonanie:
Sok truskawkowy oraz świeżo wyciśnięty
sok cytrynowy wlać do emaliowanego naczynia. Dolać 1,5 szklanki
wody. Wymieszać, zagotować.
Kasze manną połączyć z
cukrem i stopniowo, stale mieszając, wsypywać do wrzącego płynu. Garnek ustawić na płytce ochronnej. Gotować chwilę na wolnym ogniu, nie przerywając mieszania, aż
kasza napęcznieje. garnek zestawić z ognia, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie
owocowy krem dokładnie roztrzepać lub zmiksować. Nałożyć do miseczek albo pucharków. Wstawić do lodówki na 20-30 minut. Tuż przed podaniem udekorować świeżymi
truskawkami.Ciasta i Desery
Kasze weg.Komentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Idealne dla niejadkówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: