Wykonanie

Jeśli chodzi o ten przepis miałam dylemat czy go zamieścić ponieważ mój mąż się nim zachwycał a ja nie do końca. Jednak po dłuższej rozkminie na ten temat stwierdziłam, że sami najlepiej go ocenicie. Zatem zapraszam do gotowania i komentowania.Składniki:-
makaron typu tagliatelle-
pierś z kurczaka-10 dkg
sera gorgonzola (lub mniej bo jest na prawdę intensywny)-1
śmietana 30%-
pieprz, jarzynka,
oregano,
cukierSposób przyrządzenia:
Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Przyprawiamy
solą,
pieprzem i
oregano.
Śmietankę wlewamy do rondelka i wrzucamy do niej
ser gorgonzola. Jeśli lubicie tego typu
ser to możecie dać go więcej jeśli nie to połowa wystarczy czyli ok 5 dkg. Przyprawiamy sos jarzynką,
pieprzem,
oregano oraz odrobiną
cukru. Mieszamy aż
ser się rozpuści. Sos wlewamy na patelnie z
kurczakiem i chwile razem podsmażamy.
Makaron gotujemy al dente. Gdy jest gotowy wszystko łączymy razem i podajemy.