ßßß Cookit - przepis na Kasza krakowska na mleku

Kasza krakowska na mleku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko 4 szklanek
kasza krakowska 0,5 szklanek
masło 1 łyżek deserowych
sól według uznania
nać pietruszki według uznania
Wykonanie:
Kaszę przesiać, wsypać do wrzącej wody( 0,5 szklanki) wymieszać, dodać masło i gotować do miękkości na wolnym ogniu. Gęstą kaszę wymieszać z ugotowanym gorącym mlekiem i przyprawić do smaku solą. Po wyporcjowaniu, można, jeżeli ktoś lubi, dodać na talerze posiekanej naci pietruszki.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6645/Kasza-krakowska-na-mleku