Wykonanie
Ze Świąt zostały mi resztki
marmolady. Postanowiła wykorzystać ją do muffinek. Przepis pochodzi ze strony http://www.kuba-pichci.pl/2010/10/weekendowe-sodkosci-muffiny-z-marmolada.html . Odrobinę go przerobiłam ;)Składniki (24 muffinki):3,5 szklanki
mąkiszklanka
cukruszczypta
soliłyżeczka
proszku do pieczenia1,5 łyżeczki
cukru waniliowego1,5 szklanki
mleka0,5 szklanki
oleju2
jajkamarmoladaW jednej misce wymieszać
mąkę,
proszek do pieczenia,
cukry i
sól. W drugiej
jajka,
mleko i
olej. Połączyć zawartość misek, aż będzie jednolita masa. Dokładnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać na zmianę po łyżce ciasta i
marmolady, aż do wypełnienia 3/4 papilotki. Piec ok. 20-25 min w temp. 180°C.Tak wyglądały przed upieczeniem:
A tak po:
Smacznego ;)