Nowe wafle firmy Good Food - extra cienkie wafle w małych opakowaniach, w sam raz do torebki, na szybką przekąskę. Niekoniecznie jednak wafle trzeba jest na sucho. Proste pasty sprawdzą się tutaj wyśmienicie.Do Solonych Wafli Kukurydzianych przygotowałamPikantną pastę z marchewki6 średnich marchewek2 ząbki czosnkusólpieprz cayen1 łyżka oleju rzepakowegoMarchewki myjemy i obieramy.3 marchewki gotujemy do miękkości.3 marchewki kroimy wzdłuż i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piekarnik nastawiamy na 200 st. C.Marchewki równomiernie nacieramy olejem, doprawiamy solą i pieprzem cayen.Czosnek zostawiamy w łupinkach i również układamy na blasze razem z marchewkami.Marchewki i czosnek pieczemy ok 30 minut (aż marchew zmięknie).Po upieczeniu i ugotowaniu zostawiamy wszystko do ostygnięcia.Czosnek wyciągamy z łupinek i wraz z marchewkami wrzucamy do miski - blendujemy na gładką masę.Do Wafli Ryżowych Naturalnych proponujęPastę z ciecierzycyciecierzycasok z cytrynywodaoliwasólpieprzCiecierzycę zalewamy wodą i moczymy całą noc.Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie, w której się moczyła - ok 45 minut.Ugotowaną ciecierzycę wrzucamy do robota i miksujemy, dodając odrobinę wody, soku z cytryny i oliwy.Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.Celowo nie podałam proporcji, każdy może dostosować ilość i smak do swoich potrzeb :)Jeśli chodzi o wafle to zdecydowanie wybieram kukurydziane - wg mnie mają bardziej wyrazisty smak:)