Wykonanie

Jeśli chodzi o imprezy sylwestrowe to jestem zwolenniczką 'domówek'.. takie formy spędzania czasu kojarzą mi się zawsze z dobrym towarzystwem i oczywiście z pysznymi przekąskami i szybkimi daniami, bo przecież na chipsach i paluszkach świat się nie kończy.A dzisiaj taki właśnie szybki przepis na szybkie danie, które można z powodzeniem przygotować dużo wcześniej, a
potem podać na zimno lub odgrzać w piekarniku.

SKŁADNIKI(na 16 porcji)8 placków tortilliok 30 czarnych
oliwek drobno pokrojonych2 średnie
pomidory pokrojone w plastry1
czerwona papryka pokrojona w kostkękawałek potartego
żółtego sera (ja użyłam holenderskiego
sera jong)spora garść umytej i osuszonej
rukoliszczypta
soliPRZEPISNa jedną połowę placka wykładamy trochę
sera, 2 plastry
pomidora,
paprykę,
oliwki, znowu trochę
sera,
rukolę i znowu trochę
sera (
ser pomiędzy wszystkie warstwy, żeby dobrze 'skleił' całość) i na koniec odrobina
soli.Placek składamy na pół i zapiekamy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej z każdej strony.Tak samo postępujemy ze wszystkimi plackami.Na koniec każdą tortillę kroimy na pół.