Te ciastka są bez cukru.. tutaj słodycz, bardzo delikatną, zapewnia miód akacjowy, który słynie ze swoich wielu dobroczynnych właściwości - na układ trawienny, oddechowy, na schorzenia skórne, wspomaga wzmożoną aktywność naszego mózgu, dobroczynnie działa na nerki i wiele innych narządów ludzkiego ciała.SKŁADNIKI200 g margaryny (w temperaturze pokojowej)2 jajka4 łyżki miodu1 szklanka musli wielozbożowego2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki sody oczyszczonejPRZEPISMargarynę miksujemy z jajkami i miodem.Dodajemy musli i mąkę z sodą oczyszczoną - wyrabiamy wszystko ręcznie.Z masy formujemy kulki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na koniec wszystkie kulki delikatnie spłaszczamy.Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 st. C przez ok 15-20 minut.Ciasteczka idealnie pasują do serka wiejskiego lub jogurtu z owocami.