Wykonanie
Makaron, który przywiozłam z Niemiec, zaintrygował mnie w jednej z restauracji. U nas nie widziałam takiego, ale muszę dobrze się rozejrzeć :) Bucatini w pierwszym momencie przypomina spaghetti, ale jest od niego grubszy. Bardzo fajny, sprężysty
makaron.SKŁADNIKI250 g Bucatini250 g
mięsa mielonego1/2
czerwonej papryki1
marchewparmezansól z
chilizielona cebulkakoperekolej sezamowyPRZEPIS
Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie, ok 7 -9 minut.
Mięso podsmażamy na patelni, doprawiamy
solą z
chili.
Paprykę kroimy w cienkie paski,
marchew 'obieramy' obieraczką do samego końca - tak, aby powstały bardzo cienkie plastry, które
potem kroimy wzdłuż w paski.Warzywa dodajemy do
mięsa i razem podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Makaron odcedzamy, wrzucamy z powrotem do garnka i dodajemy
mięso z warzywami - mieszamy wszystko razem.Danie przekładamy na talerz, posypujemy posiekanym
koperkiem i
zieloną cebulką.Na koniec dodajemy potarty
parmezan i odrobinę
oleju sezamowego.