ßßß Cookit - przepis na Bucatini z mięsem mielonym

Bucatini z mięsem mielonym

nazwa

Wykonanie

Makaron, który przywiozłam z Niemiec, zaintrygował mnie w jednej z restauracji. U nas nie widziałam takiego, ale muszę dobrze się rozejrzeć :) Bucatini w pierwszym momencie przypomina spaghetti, ale jest od niego grubszy. Bardzo fajny, sprężysty makaron.
SKŁADNIKI
250 g Bucatini
250 g mięsa mielonego
1/2 czerwonej papryki
1 marchew
parmezan
sól z chili
zielona cebulka
koperek
olej sezamowy
PRZEPIS
Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie, ok 7 -9 minut.
Mięso podsmażamy na patelni, doprawiamy solą z chili.
Paprykę kroimy w cienkie paski, marchew 'obieramy' obieraczką do samego końca - tak, aby powstały bardzo cienkie plastry, które potem kroimy wzdłuż w paski.
Warzywa dodajemy do mięsa i razem podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Makaron odcedzamy, wrzucamy z powrotem do garnka i dodajemy mięso z warzywami - mieszamy wszystko razem.
Danie przekładamy na talerz, posypujemy posiekanym koperkiem i zieloną cebulką.
Na koniec dodajemy potarty parmezan i odrobinę oleju sezamowego.
Źródło:http://ugotowanaania.blogspot.com/2014/05/bucatini-z-miesem-mielonym.html