Wykonanie
            Jest to doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego 
pieczywa, ale tosty można oczywiście zrobić również ze świeżego 
pieczywa. Popularnie mówiąc 
chleb w 
jajku w moim domu był smażony od wielu lat, zazwyczaj jadany z 
ketchupem. Ja tym razem dodałem mu trochę pikanterii :)

Składniki :- kromki 
chleba,- 2 
jajka,- czubata łyżeczka ostrej 
musztardy,- 
szynka,- 
ser żółty,- 
olej.Wykonanie :


 Jajka
Jajka rozbełtać z 
musztardą. Kromki 
chleba maczać z obu stron w jajkach i usmażyć z jednej strony na rozgrzanym 
oleju. Jedną kromkę odwrócić, położyć na niej pokrojoną 
szynkę i 
ser. Przykryć drugą kromką, usmażoną stroną do 
sera. Całość obrócić na drugą stronę i smażyć na rumiano. Smacznego :)