Wykonanie
Smaczne racuszki z gotowanego
ryżu, pachnące
pomarańczą będą smakowały na śniadanie, ale również na podwieczorek lub kolację. Mogą być zjadane na gorąco lub zimno z dodatkiem soczystej
pomarańczy :)

Składniki:- 100 g
ryżu,- około 2 szklanek
mleka,- 2 łyżki
cukru waniliowego,- 1
jajko,- sok z połowy
pomarańczy,- skórka starta z całej
pomarańczy ( dałem dużo domowej, smażonej ),- 2 - 3 łyżki
mąki,-
olej do smażenia.Wykonanie :
Ryż ugotować na
mleku z dodatkiem
cukru waniliowego do miękkości, mieszając, aby się nie przypalił. Ostudzić i dokładnie połączyć z resztą składników. Na patelni rozgrzać
olej i nakładając łyżką ciasto smażyć rumiane racuszki. Przed jedzeniem posypać
cukrem pudrem. Smacznego :)