Wykonanie
Dzisiejsze
ciastka są warte wypróbowania. Nie myślałem, że
cytryna i
tymianek tak bardzo ze sobą współgrają w słodkich wypiekach. Oryginalny przepis zakładał użycie
oliwy, ja jednak zamieniłem ją na,
olej ze względu na łagodniejszy smak. Oryginał - tutaj . Pyszne, kruche, lekkie
ciastka :)

Składniki:- 1,5 szklanki
mąki pszennej,- 1/2 szklanki
cukru,- 1 małe
jajko,- 1/3 szklanki
oleju,- 3 łyżki
soku z cytryny,- skórka starta z
cytryny,- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,- 1/4 łyżeczki
sody,- 1/2 łyżeczki
tymianku,-
cukier do obtaczania ( wymieszałem z
cukrem waniliowym )Wykonanie:Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na gładką masę. Porcje ciasta nabierać łyżeczką, formować kulki, obtaczać w cukrze lekko spłaszczając. Piec w nagrzanym piekarniku.