ßßß Cookit - przepis na Owsianka pachnąca Indiami

Owsianka pachnąca Indiami

nazwa

Wykonanie

Pamiętacie nadzienie do Peshwari Naan, tu jest link. Otóż, jest ono idealne do przechowywania w słoiku i świetnie pasuje do porannej owsianki.
Owsianka smakuje wspaniale, jest kremowa, przepełniona aromatem kardamonu, cynamonu i pistacji. Na pewno ją polubicie.
Składniki na porcję:
300g mleka koziego (może być krowie)
50g płatków owsianych
2 łyżki mieszanki pistacji, wiórek kokosowych i kardamonu
niewielki kawałek pokruszonego cynamonu
garść rodzynek
łyżka gęstego serka śmietankowego lub jogurtu greckiego do dekoracji
Składniki na owsiance łączymy razem i gotujemy na małej teflonowej patelni około 10 minut. Owsiankę przekładamy do miseczki, dekorujemy serkiem bądź jogurtem oraz posypujemy wiórkami, pistacjami i rodzynkami.
Smacznego...
Źródło:http://krzepa.blogspot.com/2013/08/owsianka-pachnaca-indiami.html