ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekjajka 2 sztukwoda 0,75 szklanekWykonanie:Przesianą mąkę zmiksować z jajkami i wodą. Ciasto wyłożyć na zwilżoną deseczkę. Oprzeć ją o garnek i odcinać nożem porcję, wrzucając ją do lekko osolonego wrzątku. Chwilę pogotować i odcedzić. Podawać jako dodatek do rosołu.Uwagi:Wodę można zastąpić mlekiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemZupyKomentarze:Autor: kasiaData: 2011-01-28do dupy z takim przepisemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: