ßßß Cookit - przepis na Kluski kładzione do rosołu

Kluski kładzione do rosołu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 2 sztuk
woda 0,75 szklanek
Wykonanie:
Przesianą mąkę zmiksować z jajkami i wodą. Ciasto wyłożyć na zwilżoną deseczkę. Oprzeć ją o garnek i odcinać nożem porcję, wrzucając ją do lekko osolonego wrzątku. Chwilę pogotować i odcedzić. Podawać jako dodatek do rosołu.
Uwagi:
Wodę można zastąpić mlekiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Makaronem
Zupy
Komentarze:
Autor: kasia
Data: 2011-01-28
do dupy z takim przepisem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9620/Kluski-kladzione-do-rosolu