Wykonanie
Ciężkie jest życie zapracowanej studentki na V roku, ale korzystając z kilku dni wolnego w pracy postanowiłam wreszcie ugotować coś innego niż sprawdzone rzeczy robione od lat w sytuacjach kryzysowych ;)Po telefonie do niezawodnej Mamuśki powstał pomysł właśnie na taką wariację (moje ulubione kulinarne słówko)
makaronowo-
szpinakową.
Potrzeba nam:- opakowanie
świeżego szpinaku (może być mrożony, ale od teraz wiem, że to nie to samo!)-
makaron- kilka
pomidorów cherry-
pierś z kurczaka-
ser pleśniowy niebieski Lazur
Szpinak myjemy, pozbywamy się ogonków ;) smażymy na
maśle.
Kurczaka solimy,
pieprzymy i smażymy na drugiej patelni.Łączymy je razem, dodajemy
pomidorki i chwilę podsmażamy żeby się smaki połączyły :)W tym samym czasie gotujemy
makaron.Kiedy wszystko jest gotowe wrzucamy wszystko na talerz i posypujemy pokruszonym
serem!Voila!Zdjęcia może nie zachęcają, ale
serio - było przeepyszne!