ßßß
SKŁADNIKI2 szklanki startej na jarzynowej tarce dyni;3 jajka;1 szklanka cukru;0,5 szklanki oleju;3 szklanki mąki pszennej;1 łyżeczka sody;2 łyżeczki przyprawy do piernika.WYKONANIEJajka ucieramy z cukrem na puszysta masę następnie powoli dolewamy olej. W osobnej misce przesiewamy mąkę z sodą, dosypujemy przyprawę do piernika. Dodajemy porcjami do ubitych jaj. Na końcu dodajemy dynię, mieszamy łyżką. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni. U mnie keksówka 11x28cm. Pychota!PS. Niedawno Ada miała małą sesję, więc muszę się troszkę pochwalić :).
Dodam tylko, że autorem tych fajnych fotek jest Marzena Hans. Jeśli ktoś z Was chciałby mieć takie zdjęcia, odsyłam do facebooka autorki .