ßßß
SKŁADNIKIgrzyby leśne;cebulka;masełko;śmietana do sosów i zup;sól;pieprz;natka pietruszki;WYKONANIEJedziemy do lasu w poszukiwaniu grzybów, zbieramy prawdziwki, podgrzybki, maślaki itp. Kiedy mamy ich wystarczająca ilość, wracamy do kuchni :). Grzyby czyścimy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W minimalnej ilości wody, grzybki obgotowujemy. W rondelku na masełku przesmażamy pokrojona w kosteczkę cebulę, dodajemy grzyby razem z wywarem. Wszystko zalewamy śmietaną, ciągle mieszamy. Sosik doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Teraz albo odcedzony makaron dodajemy do sosu, albo sosem tylko go polewamy.