Wykonanie
Oto przepis na pyszne i sycące danie. Łazanki z dodatkami okazały się też szybką potrawą. Przygotowanie wszystkiego zajęło 30 minut. Jeśli szukacie pomysłu na szybką kolację, to... właśnie go znaleźliście :).
SKŁADNIKI
makaron Jastrzębski łazanka ;0,50 dag
mięsa mielonego;0,50 dag
kapusty kiszonej;0,50 dag
pieczarek;1 szt.
cebuli;2 ząbki
czosnku;
sól i
pieprz.WYKONANIE
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja zdecydowałam się na
makaron Jastrzębski firmy Jagodex, ponieważ charakteryzuje się wysoką jakością. Nie zawiódł mnie i tym razem. Nie rozgotował się, ani nie posklejał. Polecam go Wam ze spokojem wierząc, że kiedy go spróbujecie, nie zamienicie go na inny. Wracamy do naszej potrawy.
Kapustę wkładamy do rondla, podlewamy
wodą i dusimy pod przykryciem do chwili, aż zmięknie.
Mięso smażymy na
oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulkę oraz obrane i pokrojone w plastry
pieczarki. Na koniec wkładamy sprasowany
czosnek i ugotowana
kapustę.
Makaron odcedzamy. Dodajemy do
mięsa,
pieczarek i
kapusty. Solimy i
pieprzymy do smaku. Smacznego!