ßßß Cookit - przepis na Bananowo-waniliowe tosty francuskie z migdałami

Bananowo-waniliowe tosty francuskie z migdałami

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam połączenie banan-wanilia-orzech. Gości u mnie najczęściej na kolację razem z
twarożkiem. Ale można ja również wykorzystać w tostach francuskich.
Dodatek banana sprawia, że nie musimy dodatkowo dosładzać naszego dania.
W wirtualnej kuchni gotowałam z
Martynosia: http://codzienne- gotowanie.blogspot.co.uk/
Mopsik: http://wlodarczyki. net/mopswkuchni/
Gin: http://razadobrze.blogspot. com/
Wiera: http://terazjedzmnie.blogspot. com/
bułka/ 2 kromki chleba
1 jajko
ziarna z laski wanilii
1 mały banan
1 łyżka migdałów
1 łyżka masła
Jajko roztrzepać. Banana rozgnieść, migdały zblanszować, wydłubać ziarna z kawałka laski wanilii i wymieszać z jajkiem. Chleb obtoczyć w jajku. Smażyć na maśle z dwóch stron.
Źródło:http://siaskowe-gotowanie.blogspot.com/2013/11/bananowo-waniliowe-tosty-francuskie-z.html