ßßß

Uwielbiam połączenie banan-wanilia-orzech. Gości u mnie najczęściej na kolację razem ztwarożkiem. Ale można ja również wykorzystać w tostach francuskich.Dodatek banana sprawia, że nie musimy dodatkowo dosładzać naszego dania.W wirtualnej kuchni gotowałam zMartynosia: http://codzienne- gotowanie.blogspot.co.uk/Mopsik: http://wlodarczyki. net/mopswkuchni/Gin: http://razadobrze.blogspot. com/Wiera: http://terazjedzmnie.blogspot. com/
bułka/ 2 kromki chleba1 jajkoziarna z laski wanilii1 mały banan1 łyżka migdałów1 łyżka masłaJajko roztrzepać. Banana rozgnieść, migdały zblanszować, wydłubać ziarna z kawałka laski wanilii i wymieszać z jajkiem. Chleb obtoczyć w jajku. Smażyć na maśle z dwóch stron.
