ßßß Cookit - przepis na Mięciutkie drożdżowe brioche

Mięciutkie drożdżowe brioche

nazwa

Wykonanie

Chyba najbardziej delikatne i zarazem najlepsze ciasto drożdżowe, jakie kiedykolwiek jadłam.
Tak, tak, znowu upiekłam brioche (chętnych odsyłam tutaj do przepisu), ale w trochę innym wydaniu - wykorzystując niedawno zrobione masło migdałowe, nadziałam nim i bananem te miękkie bułeczki.. Nieebo! :)
Brioche nadziane masłem migdałowym i bananem
***
W sobotę być może na łyżwy, tak dla odpoczynku, bo przecież te 3 dni szkoły potrafią nieźle zmęczyć.
I niestety nieubłaganie zbliża się termin Olimpiady Języka Angielskiego, z czego moje pokłady energii i motywacji są na wyczerpaniu, co nie jest zbyt dobrym znakiem. Żeby przejść do części ustnej trzeba mieć 50% + 1 pkt na części pisemnej, a żeby przejść do etapu centralnego trzeba mieć 80% z całości.. No i nie czarując się, zbyt wielkich szans nie mam - bo tak jak na pisemnej jestem w stanie wyciągnąć do 70% (przy dobrych wiatrach heh), tak na ustnej na pewno tyle nie będzie..
więc pozostaje mi tylko podejść do tego na luzie i nie stresować się, w końcu 2 lata jeszcze mam :)
Źródło:http://recipesaseasyasabc.blogspot.com/2015/01/mieciutkie-drozdzowe-brioche.html