Wykonanie
Czyli
makaron z sezonowymi warzywami.Ja wybrałam wersję na zielono.
Cukinia i
szparagi.Jedno z moich ulubionych połączeń ostatnio.Świetnie się sprawdza również na zimno.Można zapakować i zabrać ze sobą na uczelni, do szkoły czy pracy.W wirtualnej kuchni gotowałam z Lejdi,
Maggie, Shinju, Wojciech, Bartoldzik, Panną
Malwiną i Mopsik
porcja
makaronu1 łyżeczka
masła1/2
cukini8
szparagów30g
sera z przerostem niebieskiej pleśnisól/
pieprzMakaron ugotować al dente.
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce. Pokroić na kilku centymetrowe kawałki i gotować ok 5minut w osolonej wodzie.
Cukinie pokroić w długie cienkie plastry (użyłam obieraczki).Podsmażyć na
maśle. Do gotowej
cukinii dodać
szparagi i odcedzony
makaron. Przesmażyć przez 1 minutę.Doprawić. Podawać posypane
serem.Smacznego