ßßß Cookit - przepis na Pasta primavera z cukinią i szparagami

Pasta primavera z cukinią i szparagami

nazwa

Wykonanie

Czyli makaron z sezonowymi warzywami.
Ja wybrałam wersję na zielono.
Cukinia i szparagi.
Jedno z moich ulubionych połączeń ostatnio.
Świetnie się sprawdza również na zimno.
Można zapakować i zabrać ze sobą na uczelni, do szkoły czy pracy.
W wirtualnej kuchni gotowałam z Lejdi, Maggie, Shinju, Wojciech, Bartoldzik, Panną Malwiną i Mopsik
porcja makaronu
1 łyżeczka masła
1/2 cukini
8 szparagów
30g sera z przerostem niebieskiej pleśni
sól/ pieprz
Makaron ugotować al dente. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce. Pokroić na kilku centymetrowe kawałki i gotować ok 5minut w osolonej wodzie.
Cukinie pokroić w długie cienkie plastry (użyłam obieraczki).
Podsmażyć na maśle. Do gotowej cukinii dodać szparagi i odcedzony makaron. Przesmażyć przez 1 minutę.
Doprawić. Podawać posypane serem.
Smacznego
Źródło:http://siaskowe-gotowanie.blogspot.com/2013/06/pasta-primavera-z-cukienia-i-szparagami.html