Wykonanie


Kiedy masz ochotę na coś słodkiego, coś domowego, weź paczuszką
drożdży, opakowanie
cynamonu i udaj się do kuchni.Trochę zabawy z
ciastem i czekania.Zrobiliście? Jeszcze nie? Na co, więc czekacie!?Jeśli już próbowaliście, wiecie o czym mówię.Miękkie, maślane, słodkie.



Przepis z
Makaronu i
RodzynkiCinammon rolls500g
mąki75g
masła1 szkl.
mleka25g świeżych
drożdży70g nierafinowanego
cukru trzcinowegoszczypta
solinadzienie:1/2 szkl. nierafinowanego
cukru trzcinowego3 łyżeczki
cynamonu50 g
masłaCiepłe
mleko wymieszać z pokruszonymi
drożdżami, łyżką
cukru i
mąki i odstawić na ok. 10minut.Do miski wsypać
mąkę, rozpuszczone
masło,
sól,
cukier i rozczyn. Zagnieść ciasto. Odstawić na 1h do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta.
Cukier,
cynamon i miękkie
masło rozetrzeć razem. Wysmarować równomiernie całe ciasto i zwinąć w rulon.Piec 20minut w 180stopniach.Smacznego