ßßß
spód350g ciastek digestive100g masłamasa serowa1kg sera wiaderkowego (dobrej jakości)250g serka naturalnego President12 jajek50g masła200g cukru pudru2 łyżki kaszy manny2 łyżki budyniu śmietankowegopolewatabliczka białej czekolady4 łyżki wiórek kokosowych1 łyżka masła1 łyżka mlekaHerbatniki miksujemy z masłem w malakserze. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, smarujemy lekko boki masłem. Masą ciasteczkową wylepiamy spód tortownicy i wkładamy na 1h do lodówki.MAsło utrzeć w misce, dodawać pojedyńczo żółtka, cukier puder, a na koniec małymi porcjami ser. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Dodać kasze mannę i budyń i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć na blaszkę i wstawić do nagrzanego na 180stopni piekarnika. Piec ok. 1h. Można przykryć folią aluminiową żeby się nie przypiekł z góry. Po godzinie wyłączyć piekarnik i sernik pozostawić w środku. Po 20minutach delikatnie uchylić drzwiczki. Po godzinie wyjąć sernik. Gdy wystygnie włożyć do lodówki.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy resztę składników. Polewamy ciasto.Smacznego