ßßß
Składniki na spód:150g herbatników kakaowych50g masłaZmiksować na mokry piasek, przełożyć na dno tortownicy (średnica 23cm), ugnieść palcami lub łyżką i wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.Składniki masy serowej:700g sera do serników - użyłam Delfiko z Netto odtłuszczony1 szk mleka skondensowanego - dałam odtłuszczone4 jajka1 szk cukru pudru2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka kaszy mannyWszystkie składniki dokładnie połączyć, nie miksując zbyt długo. Przełożyć masę serową na schłodzony spód ciasteczkowy i piec w temp. 170st. C przez około 1godz. Na niższej półce ustawić naczynie z gorącą wodą, dzięki termu sernik upieczemy w kąpieli wodnej. Wystudzić w uchylonym piekarniku.Składniki musu:100g czekolady80ml zimnej wodyDużą miskę wypełnić sporą ilością lodu lub jak ja wkładami lodówkowymi. Umieścić w środku miskę, w której będzie powstawał mus.Czekoladę rozpuścić w wodzie aż powstanie gładka masa. Przelać do naczynia umieszczonego w misce z lodem i miksować (potrzeba cierpliwości - trwa to kilka minut) do momentu powstania musu. Udekorować schłodzony sernik. Musi być zimy. Mój nie był i dlatego mus trochę się rozpłynął.Smacznego:)