Wykonanie
Ciasto bardzo smaczne, wilgotne, tak
czekoladowe po prostu pycha.Przepis na ciasto zaczerpnięty z książki "Sushi, paella, guacamole" którą otrzymałam ze Smaker.pl

Składniki:3
jajka150 g
cukru trzcinowego50 g
mąki pszennej50 g
cukru115 g
masła prawdziwego225 g
sera śmietankowego115 g
czekolady gorzkiej1 łyżeczka
olejku waniliowego"
Czekoladę stopić razem z
masłem w piekarniku mikrofalowym lub w kąpieli
wodnej. Wyjąć, wymieszać i wsypać
cukier trzcinowy.Jedno jako ubić w misie, do piany dodać
ser,
cukier i
olejek waniliowy. Mieszać, aż utworzy się aksamitny krem.Pozostałe dwa
jajka ubić i pomału wlewać do kremu
masłowo-
czekoladowego, cały czas mieszając.Pomału wsypać również
mąkę, mieszając.Naczynie żaroodporne lub formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3
czekoladowego ciasta przełożyć do formy i rozsmarować jajeczno-
serowy krem. Łyżką nałożyć pozostałą 1/3
czekoladowego ciasta.Drewnianym patyczkiem delikatnie i dobrze wymieszać warstwy
czekoladowego ciasta i jajeczno-
serowego kremu. Piekarnik nagrzać.
Czekoladowe brownies piec w temperaturze 160 * przez około 35 minut. Po tym czasie wbić drewniany patyczek, żeby sprawdzić, czy ciasto się upiekło.

Czekoladowe brownies zostawić w formie do wystygnięcia, pokroić w kwadraty i podawać."SMACZNEGO
