ßßß
Składniki:biszkopt:4 jajka5 czubatych łyżek cukru5 czubatych łyżek mąki pszennej tortowej1 łyżeczka płaska proszku do pieczeniaodrobina barwnika czerwonego sypkiegomasa:500 ml śmietanki tortowej 30 %szklanka mleka w proszku1 czubata łyżka żelatyny
Ubijamy na sztywno 4 białka z cukrem, dodajemy żółtka, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie łączymy. Do woreczka śniadaniowego wkładamy 3 łyżki ciasta, wsypujemy barwnik i miętolimy w woreczku by dobrze wymieszać. Ucinamy koniuszek torebki i wyciskamy kleksy w kształcie serduszek na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę na rolady.
Resztę ciasta też przełożyłam do torebki śniadaniowej ucięłam koniuszek i wypełniłam resztę blaszki jasnym ciastem. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekłam 20 minut.Po upieczeniu zwinęłam całą roladę razem z papierem i odstawiłam do wystygnięcia.Żelatynę najpierw namoczyłam w łyżce zimnej wody, potem dolałam wrzątku by było 1/4 szklanki, odstawiłam do przestudzenia.Zimną śmietanę ubijamy, jak jest już prawie ubita dosypujemy szklankę mleka w proszku nadal ubijając, a następnie wlewamy chłodną ale płynną żelatynę. Naszą roladę rozwijamy, smarujemy masą i ponownie zwijamy.Proponuję masę zrobić z połowy bo jednak tej było za dużo i rolada się ładnie nie zrolowała :)SMACZNEGO

