Wykonanie
Smaczna propozycja deseru, miła dla oka, słodziutka, pycha :)

Składniki:
biszkopt:4
jajka5 czubatych łyżek
cukru5 czubatych łyżek
mąki pszennej tortowej1 łyżeczka płaska
proszku do pieczeniaodrobina barwnika czerwonego sypkiegomasa:500 ml
śmietanki tortowej 30 %szklanka
mleka w proszku1 czubata łyżka
żelatyny
Ubijamy na sztywno 4
białka z
cukrem, dodajemy
żółtka, mieszamy. Następnie dodajemy
mąkę i
proszek do pieczenia, delikatnie łączymy. Do woreczka
śniadaniowego wkładamy 3 łyżki ciasta, wsypujemy barwnik i miętolimy w woreczku by dobrze wymieszać. Ucinamy koniuszek
torebki i wyciskamy kleksy w kształcie serduszek na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę na rolady.

Resztę ciasta też przełożyłam do
torebki śniadaniowej ucięłam koniuszek i wypełniłam resztę blaszki jasnym
ciastem. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekłam 20 minut.Po upieczeniu zwinęłam całą roladę razem z papierem i odstawiłam do wystygnięcia.
Żelatynę najpierw namoczyłam w łyżce zimnej
wody,
potem dolałam wrzątku by było 1/4 szklanki, odstawiłam do przestudzenia.Zimną
śmietanę ubijamy, jak jest już prawie ubita dosypujemy szklankę
mleka w proszku nadal ubijając, a następnie wlewamy chłodną ale płynną
żelatynę. Naszą roladę rozwijamy, smarujemy masą i ponownie zwijamy.Proponuję masę zrobić z połowy bo jednak tej było za dużo i rolada się ładnie nie zrolowała :)SMACZNEGO


