Wykonanie
Niestety uwielbiam jest słodkie kolacje z duża ilością
bakalii i
owoców. Niestety nie sprzyja to też chudnięciu czy utrzymywaniu wagi :). Ostatnio wpadłam na pomysł by kolacja była lekka, słodka, owocowa, ale nie tak bardzo "cukrowa".
1
żółtko2
białka1
jabłko3 łyżeczki
otrębów owsianych
jogurt typu greckiegocynamonstewia (ususzone listki)
Białka i
żółtko rozbełtuje trzepaczką i dodaje
otręby. Rozgrzewam patelnie, spryskuje
olejem beztłuszczowym i wlewam "ciasto".Smażę z dwóch stron. Ciasto lekko urośnie, ale na talerzu opadnie. Przekładam omleta na talerz a na patelni podsmażam przez około 5 minut pokrojone w kostkę
jabłka.Na lekko ostygnięty placek nakładam
jogurt grecki (ostatnio używam
jogurt typu greckiego Katharos Giaourti Agno, który na 100g ma 0g tłuszczu, 4g węglowodanów i aż 9g
białka).Na
serek kładziemy przyrumienione i podsmażone
jabłka. Posypujemy
cynamonem i
stewią (ususzoną
stewie zrobiłam sama).