Wykonanie
            Dzisiejszy przepis umieszczam na życzenie jednych z największych Smakoszy Kulinarnych (ukłony w Waszą stronę), których urzekł bajeczny smak i konsystencja tureckich smakołyków.
Ciasteczka zawierają bardzo dużo tłuszczu i 
cukru oraz mało 
mąki, dzięki 
czemu zawdzięczają swoją chrupkość przy jednoczesnemu rozpływaniu się w ustach.Jedną z największych zalet 
ciasteczek jest fakt, że są bardzo sycące, a przy okazji ich przygotowanie zajmuje nam naprawdę niewiele czasu!



Przepis:100 gram 
masła300 gram 
cukrułyżka 
cukru waniliowego100 ml 
oleju rzepakowego (zastąpiłam 
słonecznikowym i dodałam odrobinę więcej, bo ciasto nie chciało się połączyć)320 gram 
mąkiłyżeczka 
sody oczyszczonej+orzechy pistacjowe/włoskie/sezamPiekarnik rozgrzac do 150st. Utrzeć 
masło z 
cukrem, dodać 
olej, 
mąkę i 
sodę, szybko zagnieść ciasto. Podzielic na 4 części zrolowac w wałeczki, pokroic na plasterki, rozpłaszczyc na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posypac 
orzechami i piec 20 min.SMACZNEGO! :)