ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszparagi zielone 250 gramówsól 0,25 łyżek deserowychkromki bagietki 4 sztukmasło 4 plastrykapary z zalewy 1 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychWykonanie:Zdrewniałe końcówki szparagów odciąć, delikatnie je obrać i gotować w osolonej wodzie 5 minut. Odcedzić i zahartować lodowata woda.Na każdej kromce pieczywa położyć plasterek masła i opiec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na ciepłych grzankach położyć szparagi, posypać je kaparami i lekko skropić oliwą. Podawać od razu.Uwagi:Bagietkę można zastąpić ciabattą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: