Wykonanie
Pamiętam czasy, kiedy
szparagi były dla mnie warzywem, o którym nic nie wiedziałam. Dzisiaj nie wyobrażam sobie wiosny bez
szparagów w kuchni.Już od pierwszego razu wiedziałam, że
będę do tego dania wracać.
Szparagi często traktuję jako przekąskę w ciągu dnia. Zapraszam na
szparagi usmażone klasycznie, na
oliwie i masełku.

Składniki:pęczek
zielonych szparagówłyżka
masłakilko łyżek
oliwysólpieprzPrzygotowanie:
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy końce.Na patelni rozgrzewamy
oliwę.Wrzucamy
szparagi. Solimy,
pieprzymy.

Podczas smażenia
szparagi obracamy na patelni.Po około 6 - 8 minutach, gdy
szparagi są prawie gotowe, dodajemy
masło. Jeszcze chwilę smażymy.
Szparagi zdejmujemy z patelni, gdy są miękkie. Ja lubię, gdy są troszkę przyrumienione.

Smacznego :)