Wykonanie
13:58 Jedz Taniej 0 Comments
Amerykańscy naukowcy, na podstawie swoich najnowszych badań, sformułowali rymowankę : "Gdy ci smutno, gdy ci źle
mozzarelle usmaż SE!" Jako, że takich doniesień nie można lekceważyć, usmażyłam i ja. Nie żeby mi było jakoś tam przesadnie smutno, ale w
sumie może być po wynikach egzaminów... Wracając do
mozzarelli to przedstawię przepis na bardzo łatwą, szybką przekąskę na ciepło.Potrzebujemy:- kulka
mozzarelli-
jajko- jakieś 3 łyżki
bułki tartej- łyżka
mąki-
bazylia-
sól-
olejPokrojoną w plasterki
mozzarellę obtaczamy w roztrzepanym
jajku z
przyprawami, a kolejne w
bułce tartej wymieszanej z
mąką. Smażymy chwilkę na mocno rozgrzanym
oleju, trzeba tylko uważać przy przewracaniu
mozzarelli bo bardzo szybko się roztapia.Proponuję podanie jej z
pomidorem.SmacznegoAgata