ßßß
Jest piękny niedzielny poranek. Słoneczko świeci, zapowiada się wspaniały- jak na tę porę roku- dzień.My postanowiliśmy Was jeszcze bardziej rozpieścić i za sprawą naszej serdecznej koleżanki, Pauliny Zych, przedstawimy przepis na bardzo smaczne i relatywnie niedrogie spaghetti. Do dzieła!Potrzebujemy:400 g mięsa mielonego z indyka- 3zł 99gr2x Fix Knorr do spaghetti bolognese- 4zł 40gMakaron cienki długi - 2zł 20grMała kostka żółtego sera- ok. 4złKoszt łączny- 14zł 40gr (zakupy dokonane w sieci Biedronka)Składniki już mamy, ale jak to teraz ugotować?!1) Mięso mielone podsmażamy na średniej patelni przez ok. 8 do 10 minut (blady kolor oznacza gotowość)2) Zalewamy mięso wodą- najlepiej przegotowaną3) Dusimy mięso przez ok. 5minut4) W międzyczasie wstawiamy makaron do wrzącej wody5) Makaron musi być al dente!6) Do podduszonego mięsa wsypujemy Fixy, nieustannie mieszając całość na patelni.7) Odcedzamy makaron8) Ścieramy na tarce żółty ser==========================================================================Sposób podania:1) Na talerzu kładziemy makaron, uwijając z niego "gniazdko"2) Nakładamy sos z patelni- możemy go poprószyć szczyptą ususzonej bazylii, dla podkreślenia smaku3) Utartym serem posypujemy nasze spaghetti- ser roztopi się na gorącym posiłkuMy ze swojej strony dziękujemy Paulinie i życzymy naszym czytelnikom smacznego ! ;-)