ßßß Cookit - przepis na Chlebek brzoskwiniowo-bananowy

Chlebek brzoskwiniowo-bananowy

nazwa

Wykonanie

Chlebki bananowe kojarzą mi się z wakacjami, może dlatego, że lubię je jeść w podróży. Póki co jestem w domu, ale i tak nie mogłam sobie odmówić. Taki pyszny chlebek można spokojnie jeść bez poczucia winy, bo nie zawiera w sobie ani grama cukru :-) Dodatek słodkich brzoskwiń świetnie go zastępuje. Najlepszy jest jeszcze ciepły z odrobiną masła...
Zmodyfikowałam przepis Sophie Dahl, naprawdę lubię jej chlebek :-)
Składniki:
75g miękkiego masła
2 dojrzałe banany
2 miękkie brzoskwinie
1 jajko
1 łyżeczka sody
170g mąki
Banany i brzoskwinie obrać i zmiksować w blenderze lub ugnieść widelcem. Dodać do nich resztę składników i zmiksować, na końcu delikatnie wmieszać mąkę.
Piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Źródło:http://bardzoslodkie.blogspot.com/2012/08/chlebek-brzoskwiniowo-bananowy.html