Wykonanie
Chlebki bananowe kojarzą mi się z wakacjami, może dlatego, że lubię je jeść w podróży.
Póki co jestem w domu, ale i tak nie mogłam sobie odmówić. Taki pyszny chlebek można spokojnie jeść bez poczucia
winy, bo nie zawiera w sobie ani grama
cukru :-) Dodatek słodkich
brzoskwiń świetnie go zastępuje. Najlepszy jest jeszcze ciepły z odrobiną
masła...Zmodyfikowałam przepis Sophie Dahl, naprawdę lubię jej chlebek :-)Składniki:75g miękkiego
masła2 dojrzałe
banany2 miękkie
brzoskwinie1
jajko1 łyżeczka
sody170g
mąkiBanany i
brzoskwinie obrać i zmiksować w blenderze lub ugnieść widelcem. Dodać do nich resztę składników i zmiksować, na końcu delikatnie wmieszać
mąkę.Piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 °C.