Nie powstrzymałam się, musiałam je spróbować..:P Same ciasteczka są przepyszne, a już przełożone serkiem.. po prostu obłędne..Musisz je zrobić..:)Przepis znalazłam w miesięczniku Olivia/08/13 .Składniki2 szklanki mąki pełnoziarnistej1 łyżeczka sody( ja nie dodałam)szczypta soli(nie dodałam)200 g masła3/4 szklanki brązowego cukru2 jaja1 opakowanie cukru wanilinowego150 g pokruszonej gorzkiej czekolady(moja ulubiona gorzka Goplana)Krem100 g serka mascarpone1/2 szklanki cukru pudru1 opakowanie cukru wanilinowegoWykonanieMasło utarłam z cukrem brązowym i wanilinowym na gładką masę. Stopniowo dodawałam po jednym jajku, następnie wsypałam przesianą mąkę, dokładnie wymieszałam. dodałam pokruszoną czekoladę. Zagniotłam ciasto, następnie formowałam ciasteczka. Na płaskiej foremce, wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłam ciastka. Włożyłam je do piekarnika i piekłam 20 minut w temp. 130 st.Po wystygnięciu ciastka przełożyłam serkiem wymieszanym z cukrem. Markizy przechowywałam w lodówce.Opracowała Edyta