Wykonanie
Mohito bezalkoholowe popijałyśmy do
makaronu z
bazylią . Ten orzeźwiający
napój robi się bardzo szybko, a
potem można już tylko się nim delektować..Wersja z
alkoholem jest smaczniejsza ale..bardziej kaloryczna;)inspiracja
Składniki(porcja na dwie wysokie szklanki)2 małe
limonkiliście świeżej
mięty(ilość według uznania)2 łyżki
cukru brązowego1 szklanka cytrynowej
wody smakowej, niegazowanej1 szklanka
wody mineralnej, gazowanejkostki
lodu(ilość według uznania)WykonanieDo miseczki wrzuciłam sparzon e wrzątkiem, pokrojon e w ćwiartki i jeszcze raz na p ó ł
limonk i,
lód,
cukier i liście
mięty, wszystko razem zmiażdżyłam, następnie dodałam
wodę cytrynową i gazowaną, całość wymieszałam i przelałam do szklanek.
opracowała Edyta