Wykonanie
Robiłam drugi raz to pyszne ciasto. Przepis jest bardzo prosty, zwykły kruchy spód, taki sam jak na szarlotkę i masa kajmakowa, posypana
płatkami migdałowymi..Składniki1 i 1/2 szklanki
maki2
jaja1/2 szklanki
cukru pudru1/2 kostki
masła2 łyżki kwaśnej
śmietany3 łyżeczki
proszku do pieczeniapól opakowania
cukru wanilinowego1 puszka
mleka skondensowanego słodkiego100 g
płatków migdałowychWykonanieIlość przygotowanych składników wystarcza na średnią wielkości okrągłą foremkę.
Mleko skondensowane, gotowałam 2 godziny. Wyrobiłam ciasto, zawinęłam je w folię i włożyłam do lodówki na 30 minut. Następnie piekłam ok. 45minut w 180 st. Powstałą po ugotowaniu
mleka zimną masą kajmakową(zużyłam tylko połowę puszki) wysmarowałam wystygnięty spód i posypałam całe ciasto
płatkami migdał owymi.


opracowała Edyta