ßßß Cookit - przepis na Od kuchni..Mazurek

Od kuchni..Mazurek

nazwa

Wykonanie

Robiłam drugi raz to pyszne ciasto. Przepis jest bardzo prosty, zwykły kruchy spód, taki sam jak na szarlotkę i masa kajmakowa, posypana płatkami migdałowymi..
Składniki
1 i 1/2 szklanki maki
2 jaja
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kostki masła
2 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżeczki proszku do pieczenia
pól opakowania cukru wanilinowego
1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
100 g płatków migdałowych
Wykonanie
Ilość przygotowanych składników wystarcza na średnią wielkości okrągłą foremkę. Mleko skondensowane, gotowałam 2 godziny. Wyrobiłam ciasto, zawinęłam je w folię i włożyłam do lodówki na 30 minut. Następnie piekłam ok. 45minut w 180 st. Powstałą po ugotowaniu mleka zimną masą kajmakową(zużyłam tylko połowę puszki) wysmarowałam wystygnięty spód i posypałam całe ciasto płatkami migdał owymi.
opracowała Edyta
Źródło:http://zafascynowane.blogspot.com/2013/03/od-kuchnimazurek.html