SKŁADNIKI:1 1/2 SZKLANKA MĄKI1 SZKLANKA MLEKA1/2 SZKLANKI WODY MINERALNEJ GAZOWANEJ1 JAJKO2 ŁYŻKI STARTEJ SKORKI Z CYTRYNY1 GAŁĄZKA ROZMARYNU ( SAME LISTKI )SZCZYPTA SOLI1 ŁYŻKA SODY OCZYSZCZONEJOLIWA DO SMAŻENIAPASTA Z ŁOSOSIA:ŁOSOŚ WĘDZONY ( ILOŚĆ ZALEŻY OD WASZYCH UPODOBAŃ, ZOSTAWCIE TROSZKĘ DO GRILLOWANIA W DALSZEJ CZĘŚCI PRZEPISU - PODZIELCIE PÓŁ NA PÓŁ )250 ML ŚMIETANY 18%3 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNYKILKA LISTKÓW ROZMARYNU1 ŁYŻECZKA PIEPRZYSZCZYPTA SOLIKILKA LISTKÓW MIĘTYDODATKI:ŁOSOŚ WĘDZONY ( JAK WYŻEJ )ŚWIEŻA MIĘTA DO DEKORACJITRÓJKĄCIKI OBRANEJ CYTRYNYSTARTA SKÓRKA Z CYTRYNYROZDROBNIONY ROZMARYNWYKONANIE:PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE PRZY POMOCY ROBOTA KUCHENNEGO ELECTROLUX EKM4000 - ROZMARYN, A DOKŁADNIEJ SAME LISTKI SIEKAMY NA DROBNO I Z RESZTA SKŁADNIKÓW NA CIASTO DOKŁADNIE MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 15 - 20 MINUT.ŁOSOSIA DZIELIMY PÓŁ NA PÓŁ I JEDNĄ CZĘŚĆ GRILLUJEMY NA PATELNI LUB NA GRILLU ELEKTRYCZNYM ( DOPRAWIONEGO PIEPRZEM I SOLĄ ). DRUGĄ CZĘŚĆ ŁOSOSIA BLENDUJEMY PRZY POMOCY BLENDERA ESTM6400 Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW NA PASTĘ.ZACZYNAMY SMAŻYĆ MAŁE NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKA ILOŚCIĄ OLIWY.GOTOWE NALEŚNIKI PRZEKŁADAMY PASTĄ Z ŁOSOSIA I DEKORUJEMY GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, MIĘTĄ, CYTRYNĄ I ROZMARYNEM.