Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 10 PORCJI ( DLA 4 OSÓB )3 ŁYŻKI
WODYSZKLANKA
MĄKI3 SZKLANKI
CUKRU3
JAJKA2 ŁYŻECZKI
SODY OCZYSZCZONEJOLEJ DO SMAŻENIANADZIENIE:ŁYŻKA
SOLI1 PUSZKA
CZERWONEJ FASOLI2 SZKLANKI
CUKRUDODATKI:STARTA
SKÓRKA Z CYTRYNYLISTKI ŚWIEŻEJ
MIĘTYKILKA SZTUK
FASOLI DO OZDOBYWYKONANIE:DO SZKLANKI WLEWAMY
WODĘ I ROZPUSZCZAMY
SODĘ.DO PRZYRZĄDZENIA CIASTA UŻYWAMY ROBOTA KUCHENNEGO EKM4000 I W DUŻEJ MISCE DOŁĄCZONEJ DO ZESTAWY WSYPUJEMY
CUKIER, WBIJAMY
JAJKA I DODAJEMY
WODĘ Z
SODĄ. WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY PRZEZ OKOŁO 5 MINUT.PRZYGOTOWUJEMY TERAZ FARSZ Z
FASOLI. DO GARNCZKA WLEWAMY OKOŁO JEDNEGO LITRA
WODY I WSYPUJEMY PUSZKĘ
FASOLI. DOPROWADZAMY DO WRZENIA I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ OKOŁO 25 MINUT.NASTĘPNIE ODLEWAMY
WODĘ I DODAJEMY ŁYŻKĘ
SOLI I 2 SZKLANKI
CUKRU.MIESZAĆ DO MOMENTU ODPAROWANIA RESZTY
WODY.CAŁOŚĆ BLENDUJEMY NA "PAPKĘ" PRZY POMOCY BLENDERA ESTM6400.ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.WYLEWAMY JEDNĄ ŁYŻKĘ CIASTA I SMAŻYMY Z OBU STRON NA MAŁYM OGNIU Z ZŁOTY KOLOR.PO USMAŻENIU NALEŚNIKÓW NAKŁADAMY FARSZ NA NALEŚNIKA I PRZYKRYWAMY DRUGIM.DEKORUJEMY
MIĘTĄ I STARTĄ
SKÓRKĄ Z CYTRYNY.
