Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 6 - 8 SZTUKSZKLANKA
MĄKISZKLANKA
NAPOJU MIGDAŁOWEGO "ALPRO" ( LUB SZKLANKA
MLEKA + ZMIKSOWANE 1/2 SZKLANKI
MIGDAŁÓW )2
JAJKASZCZYPTA
SOLI1 ŁYŻKA ROZTOPIONEGO (OSTUDZONEGO) MASŁANADZIENIE:
SER KOZI ( 1 OPAKOWANIE )PANIERKA DO NALEŚNIKÓW:
MIGDAŁY ( DROBNO ZMIELONE )1
JAJKO1/2 SZKLANKI
MĄKI1 ŁYŻKA ROZTOPIONEGO MASŁASOS:
DŻEM WIŚNIOWYOCET BALSAMICZNYIMBIR W PROSZKUŁYŻKA
MIODUWYKONANIE:CIASTO: SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY ZE
SOBĄ NA GŁADKA MASĘ. SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.PRZYGOTOWUJEMY SOS: W MAŁYM RONDELKU PODGRZEWAMY
OCET BALSAMICZNY I DODAJEMY
IMBIR. ODSTAWIAMY Z OGNIA I DODAJEMY ŁYŻKĘ
MIODU I PÓŁ SŁOICZKA
DŻEMU - DOKŁADNIE MIESZAMY. PRZECISKAMY PRZEZ SITKO I PODGRZEWAMY PRZED PODANIEM.NA NALEŚNIKI UKŁADAMY PO 2 PLASTERKI
SERA KOZIEGO, SKŁADAMY W TRÓJKĄTY.OBTACZAMY NALEŚNIKI W MĄCE, PÓŹNIEJ W ROZTRZEPANYM
JAJKU I W MIGDAŁACH - UKŁADAMY NA FORMIE ŻAROODPORNEJ WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA, POLEWAMY ROZTOPIONYM MASŁEM I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA ( ROZGRZANEGO DO 180' STOPNI ) NA OKOŁO 10 MINUT.PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA UKŁADAMY NA TALERZ I POLEWAMY SOSEM.A WSZYSTKO POPIJAMY
NAPOJEM MIGDAŁOWYM OD "ALPRO" .
