ßßß Cookit - przepis na Tilapia cytrynowa

Tilapia cytrynowa

nazwa

Wykonanie

Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, po mimo tego iż wiem, że są zdrowe i że powinno się je jeść dość często. Dla mnie ryby mogą nie istnieć, ale jak każdy katolik( albo nie każdy) postanowiła pościć w piątki i nie jeść mięsa, więc próbuję rybę na różne sposoby,a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę :) Polecam!!!
Składniki:
1 kg tilapii
2 cytryny
4 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
sól ziołowa
1/2 czerwonej papryki
Wykonanie:
Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę na 25 min.
SMACZNEGO!
Źródło:http://beautykuchnia.blogspot.com/2015/03/tilapia-cytrynowa.html