Wykonanie
Pyszny obiad, który przygotowuje się prawie, ze sam, a to za sprawą pieczenia w piekarniku, więc czas oczekiwania można sobie wykorzystac na przygotowanie
ziemniaków i ,ewentualnie, surówki. Lubię takie dania, które nie zabierają mi zbyt wiele czasu w kuchni, w szczególności w niedzielę :) Polecam !!!

Składniki:1/2 kg
karkówki3
marchewki1
cebula czerwona15 dag
żółtego sera4 łyżki
majonezu2 łyżki
ketchupusólpieprzWykonanie:
Karkówkę myję , osuszam i kroję w cienkie plastry. Każdy z nich rozbijam cieniutko i posypuję
solą i
pieprzem.
Marchew i
cebulę obieram i kroję w plasterki. Naczynie żaroodporne smaruję odrobiną
oliwy układam pokrojoną
marchew,
cebulę
i plastry
mięsa.

Wierzch posypuję startym
żółtym serem
Majonez mieszam z
ketchupem,

zalewam przygotowaną
karkówkę i wstawiam do piekarnika nagrzanego 200°C na 15 min, następnie zmniejszam temperaturę i piekę jeszcze około 1 godziny.

SMACZNEGO!