ßßß Cookit - przepis na Fasola szparagowa

Fasola szparagowa

nazwa

Wykonanie

Kolejny przepis Siostry Anastazji z książki pt ,,153 Przetwory i dania mięsne". Nie wiem jak smakuje, ale na pewno się dowiem :) I napiszę jakie wrażenia. W tym przepisie nie ma octu i nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam, że nie dodałam go od siebie. Kiedyś na pewno wypróbuję z dodatkiem octu :)
Składniki:
fasola szparagowa
Zalewa:
1 litr wody
1 łyżka soli
odrobina cukru do smaku
po 1 łyżce oleju na każdy słoik
Wykonanie:
Fasolę oczyszczam, myję i oparzam wrzątkiem.Następnie przelewam zimną woda i ustawiam na stojąco w słoikach. Składniki zalewy gotuję, zalewam fasolę ułożoną w słoikach, zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia 1 godzinę, drugiego-30 minut, a trzeciego-15 minut.
SMACZNEGO!
Źródło:http://beautykuchnia.blogspot.com/2013/08/fasola-szparagowa.html