Wykonanie
Kolejny przepis Siostry Anastazji z książki pt ,,153
Przetwory i dania
mięsne". Nie wiem jak smakuje, ale na pewno się dowiem :) I napiszę jakie wrażenia. W tym przepisie nie ma
octu i nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam, że nie dodałam go od siebie. Kiedyś na pewno wypróbuję z dodatkiem
octu :)
Składniki:
fasola szparagowaZalewa:1 litr
wody1 łyżka
soliodrobina
cukru do smakupo 1 łyżce
oleju na każdy słoikWykonanie:
Fasolę oczyszczam, myję i oparzam wrzątkiem.Następnie przelewam zimną
woda i ustawiam na stojąco w słoikach. Składniki zalewy gotuję, zalewam
fasolę ułożoną w słoikach, zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia 1 godzinę, drugiego-30 minut, a trzeciego-15 minut.SMACZNEGO!