Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mięso krabów 1/2 kilogramów
masło 4 łyżek stołowychrozdrobniona
cebula 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztukzmielona
gorczyca 1/2 łyżek deserowych
sól 1/2 łyżek deserowych
pieprz czarny 1/8 łyżek deserowych
pieprz turecki 1 szczypta
sos worcester 1/2 łyżek deserowych
tarta bułka 1/2 szklanekWykonanie:Oczyszczone
mięso krabów włożyć do naczynia. Rozgrzać 1 łyżkę
masła na patelni. Smażyć
cebulę aż będzie miękka, ale nie zrumieniona. Dodać do
mięsa krabów, razem z roztrzepanym
jajkiem,
gorczycą,
solą,
pieprzem i
sosem Worcester. Wymieszać starannie w celu połączenia składników. Ukształtować osiem małych krążków, posypać po obu stronach
bułką tartą. Rozgrzać pozostałe
masło na patelni aż będzie zrumienione. Kłaść
ciasteczka z
krabów i smażyć przez 3-4 minuty na każdej stronie. Posługiwać się
łopatką do naleśników, gdyż
ciasteczka są delikatne.Autor: pikerjoaZobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morzaKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19POLECAM!!!!!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: