Wykonanie
Ciekawa i szybka w wykonaniu propozycja na codzienny obiad.
Mięso pozostaje soczyste i kruche a dzięki
przyprawę całe danie nabiera intensywnego aromatuSkładniki

- 4 pojedyncze
piersi z kurczaka- 1
papryka- 2
ogórki konserwowe-
mąką pszenna- 10 dag
żółtego sera-
sól,
pieprz-
pieprz ziołowy, słodka mielona
papryka-
kurkuma-
olej do smażenia
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W filetach utworzyć kieszonki, nacinając w najgrubszej części.
Mięso oprószyć w środku i na zewnątrz
przyprawami według uznania.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
paprykę i
ogórki pokroić w drobną kostkę.
Paprykę,
ser i
ogórki połączyć, powstałą masą nadziać piersi i śpiąc wykałaczką. Filet oprószyć
mąką i obsmażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor z każdej strony. Pierś przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 15 minut w temperaturze 180 o CŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)