ßßß Cookit - przepis na Kurczak w plastrach na kanapki

Kurczak w plastrach na kanapki

nazwa

Wykonanie

Kurczak w ziołach. Po ugotowaniu można go pokroić w plastry i zamrozić.
Składniki:
2 piersi kurczaka
1 ząbek czosnku
majeranek
lubczyk
sól
woreczek foliowy do gotowania
sznurek lub mocna bawełniana nitka (np. mulina lub kordonek)
Pierś oczyścić z błonek, umyć i natrzeć ziołami, czosnkiem i solą
Włożyć do woreczka foliowego i szczelnie zawinąć, aby nie było w środku powietrza
Po zawinięciu obwiązać nitką lub sznurkiem dosyć ciasno
Tak przygotowane mięso włożyć do garnka z zimną wodą i od momentu zagotowania wody gotować 13 minut
Po ugotowaniu zdjąć z gazu i pozostawić w garnku z wodą do całkowitego wystygnięcia
Następnie rozciąć folię i pokroić mięso w plastry. Można podzielić na porcje i zamrozić. Mi takich porcji do zamrożenia wyszło 6
Smacznego :)
Źródło:http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2014/03/kurczak-w-plastrach-na-kanapki.html