Wykonanie
Kurczak w ziołach. Po ugotowaniu można go pokroić w plastry i zamrozić.
Składniki:2
piersi kurczaka1 ząbek
czosnkumajeraneklubczyksólworeczek foliowy do gotowaniasznurek lub mocna bawełniana nitka (np. mulina lub kordonek)Pierś oczyścić z błonek, umyć i natrzeć
ziołami,
czosnkiem i
soląWłożyć do woreczka foliowego i szczelnie zawinąć, aby nie było w środku powietrza
Po zawinięciu obwiązać nitką lub sznurkiem dosyć ciasno
Tak przygotowane
mięso włożyć do garnka z zimną
wodą i od momentu zagotowania
wody gotować 13 minut
Po ugotowaniu zdjąć z gazu i pozostawić w garnku z
wodą do całkowitego wystygnięcia
Następnie rozciąć folię i pokroić
mięso w plastry. Można podzielić na porcje i zamrozić. Mi takich porcji do zamrożenia wyszło 6
Smacznego :)