ßßß


Składniki: na ciasto150 gramów margaryny Kasi2 jajka250 gramów mąki80 gramów cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki kakao ciemnego
masa serowa600 gramów sera białego w wiaderku5 jajek150 gramów margaryny Kasi - rozpuszczonej i ostudzonej1/2 szklanki cukru1 budyń waniliowy1 łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie, ja zrezygnowałam)Składniki na ciasto przekładamy do malaksera i mieszamy
Przekładamy na blat i krótko ugniatamyNastępnie formujemy gruby wałek i odkrawamy 1/3 ciasta - odkładamy na bok
2/3 ciasta wałkujemy i przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką
Piecyk nagrzewamy do 180 stopni CJajka ubijamy w malakserze na puszystą pianę i dodajemy resztę składników - dokładnie miksujemy na jednolitą masę - będzie lejąca
Przelewamy masę na spód ciasta kruchego
1/3 część ciasta, które wcześniej odłożyliśmy, wałkujemy i rwiemy "łatki", które układamy na wylaną masę

Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środkuWyjmujemy, studzimy, zjadamy :)

Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty.Smacznego! :)W myśl akcji: